ßßß Cookit - przepis na Sałatka z wędzonym pstrągiem

Sałatka z wędzonym pstrągiem

nazwa

Wykonanie

« Śledzie po wiejsku
Wigilijna sałatka ziemniaczana »
Pasuje na wigilijną wieczerzę.
Dla 4 osób:
100 g mrożonego zielonego groszku
2 cebulki dymki
1 mała sałata rzymska
200 g wędzonego pstrąga
150 g śmietany sałatkowej
100 ml mleka
1 cytryna
sól, pieprz
Mrożony groszek wrzucić do osolonej wrzącej wody i obgotować przez ok. 3 minuty. Odcedzić. Dymki opłukać, pokroić w krążki. Sałatę umyć i podzielić na mniejsze kawałki. Pstrąga obrać ze skóry, usunąć ości i podzielić na kawałki. Śmietanę wymieszać z mlekiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. W salaterce ułożyć sałatę, następnie rybę, groszek i dymkę (Część zostawić do posypania na wierzchu). Zalać sosem i posypać pozostałym groszkiem i dymką.
Przepis z: "101 przepisów Świata Kobiety" tom 56
niedziela, 20 grudnia 2015, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2015/12/Salatka-z-wedzonym-pstragiem.html