ßßß
Dla 4 osób:100 g mrożonego zielonego groszku2 cebulki dymki1 mała sałata rzymska200 g wędzonego pstrąga150 g śmietany sałatkowej100 ml mleka1 cytrynasól, pieprzMrożony groszek wrzucić do osolonej wrzącej wody i obgotować przez ok. 3 minuty. Odcedzić. Dymki opłukać, pokroić w krążki. Sałatę umyć i podzielić na mniejsze kawałki. Pstrąga obrać ze skóry, usunąć ości i podzielić na kawałki. Śmietanę wymieszać z mlekiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. W salaterce ułożyć sałatę, następnie rybę, groszek i dymkę (Część zostawić do posypania na wierzchu). Zalać sosem i posypać pozostałym groszkiem i dymką.Przepis z: "101 przepisów Świata Kobiety" tom 56niedziela, 20 grudnia 2015, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »