ßßß Cookit - przepis na Pulpeciki rybne w sosie śmietanowo - cebulowym.

Pulpeciki rybne w sosie śmietanowo - cebulowym.

nazwa

Wykonanie

Składniki:
0.5 kg filetów rybnych
1 jajko
bułka namoczona w mleku
pieprz cytrynowy
przyprawa do ryb
Rybę oraz bułkę zmielić. Wszystkie składniki razem wymieszać. Przyprawić do smaku.
Z masy rybnej formować małe kulki. Obtoczyć w mące.
W garnuszku zagotować wodę z kostką rosołową lub Kucharkiem.
Obtoczone w mące pulpeciki wrzucać do garnuszka. Gotować 3-4 minuty.
Sos śmietanowo - cebulowy:
1 cebula
200 ml śmietany
sól, pieprz
Cebulę drobno posiekać, podsmażyć. Śmietanę rozrobić z odrobiną mleka lub wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy cebulka będzie już zarumieniona dodać śmietanę. Ugotowane pulpeciki wrzucać do sosu.
Źródło:http://codobregodzis.blogspot.com/2014/02/skadniki-0.html