ßßß Cookit - przepis na Śledzie w sosie śliwkowym

Śledzie w sosie śliwkowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety śledziowe 8 sztuk
mleko 1 szklanek
migdały 0,5 szklanek
śliwki suszone 300 gramów
olej 0,3 szklanek
cukier 1 szczypta
sól według uznania
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
W mleku namoczyć filety i odstawić na 3 godziny. Osączone zwinąć w ruloniki. Sparzone, obrane migdały posiekać. Moczone 60 minut w pół szklance wody śliwki rozgotować. Mąkę śliwkowa przetrzeć przez sito, dodać olej i migdały. mieszając, doprawić cukrem, sola oraz sokiem z cytryny6 lub octem. na półmisku ułożyć ruloniki śledziowe, polać sosem i udekorować natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Sosy i pasty
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12417/Sledzie-w-sosie-sliwkowym