ßßß Cookit - przepis na Sałatka z rukkolą i awokado

Sałatka z rukkolą i awokado

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Można podawać z ciemnym pieczywem a także grzankami czosnkowymi
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
awokado 50 gramów
rukkola 100 gramów
truskawki 50 gramów
pomidor 100 gramów
ser feta 70 gramów
szynka drobiowa 100 gramów
sól według uznania
ocet winny 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sok z cytryny według uznania
Wykonanie:
Awokado, truskawki, pomidor, ser feta kroimy w drobną kostkę, szynkę drobiową/gotowane filety z piersi kurczaka kroimy w paseczki lub dużą kostkę dodajemy łyżkę octu winnego,sól, pieprz, sok z cytryny - wszystkie składniki dokładnie mieszamy z liśćmi rukoli.
Uwagi:
Szynkę drobiową można zastąpić gotowanym filetem z piersi kurczaka
Autor: izabelas1
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10603/Salatka-z-rukkola-i-awokado