TiramisuSkładniki1 opakowanie biszkoptów1 opakowanie serka mascarpone1 mały kubek śmietanki 30%2 łyżki cukru pudru (używam cukru pudruwaniliowego domowej roboty)3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej2 kieliszki amarettokakao (do posypania)Sposób przygotowaniaKrok 1Serekmascarpone dokładnie ucieramy z cukrem pudrem. Schłodzoną śmietankę ubijamy w wysokim naczyniu, a następnie porcjami dodajemy ją do serka delikatnie mieszając.Krok 2Kawę zaparzamy w szklance gorącej wody. Studzimy, a następnie dodajemy amaretto. Taki poncz posłuży do namoczenia biszkoptów. Moczymy je tylko chwilkę, ponieważ szybko nasiąkają i stają się miękkie.Krok 3W czterech pucharkach układamy warstwowo: namoczone biszkopty-masa śmietankowa-namoczone biszkopty-masa śmietankowa. Wyrównujemy wierzch i posypujemy obficie kakao. Schładzamy w lodówce.