ßßß
Kruche polędwiczki w aromatycznym grzybowym sosie.Składniki2 średnie polędwiczki2 cebule dymki1 mała śmietana 30% lub 36%2 łyżki mąki ziemniaczanej1 szklanka suszonych grzybów1 marchewpieprz, sól do smakuSposób przygotowaniaKrok 1Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Zostawiamy na noc. Następnie obtaczamy w 1 łyżce mąki ziemniaczanej i smażymy na bardzo małym ogniu. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę. Następnie zalewamy wodą, dodajemy marchewkę i gotujemy na małym ogniu ok 30 minut. Grzyby sparzamy i dodajemy do sosu, nadal gotujemy ok. 20 minut. Następnie śmietanę mieszamy z 1 łyżką mąki ziemniaczanej, przyprawiamy do smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyCannelloni w pomidorachŻeberka w sosie sojowym z miodem i czosnkiemPlacek po węgierskuZupa z zielonej soczewicy i pomidorówPomidory faszerowane mięsem mielonym