Wykonanie
Składniki2 szklanki
mąki pszennej1 szkalnka
mąki pełnoziarnistej7g suchych
drożdży1 i 1/3 szklanki
mleka1
jajko1 łyżka
cukruszczypta
soli1 duże
jabłkocukier puder i
cynamon do posypaniaSposób przygotowaniaKrok 1W misce wymieszać obie
mąki,
drożdże,
cukier i
sól.Krok 2
Mleko lekko podgrzać, a następnie wbić do niego
jajko i roztrzepać.Krok 3Suche i mokre składniki połączyć ze sobą mieszając łyżką. Zostawić na pół godziny-godzinę do wyrośnięcia.Krok 4
Jabłko obrać i pokroić na cienkie plasterki. Na rozgrzaną patelnię nakładać łyżką porcje ciasta, a na wierzch powtykać cząstki
jabłka. Smażyć z obu stron do zrumienienia. Jeszcze gorące posypać
cukrem pudrem i
cynamonem.