Wykonanie
HomeDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEkarkówka po cygańsku IIiz
Ze względu na duże zainteresowanie
karkówką po cyganku ..chciałabym zaproponować nieco inną wersję tego dania..Serdecznie polecam..Składniki1-1,2
karkówki wieprzowej500 g
pieczarek2 duże
czerwone papryki1
papryka peperone3
ogórki kiszone6 średnich
cebule2-3 ząbki
czosnkusólpierz
mąka pszenna do obtoczeniaSos:1 szklanka
wody200 g
koncentratu pomidorowego1 strączek
papryczki chilipół szklanki pikantnego
ketchupu2 ząbki
czosnku1 łyżka
papryki w proszku słodkiejszczypta
chili w proszku
sólpieprzWykonanie :Umyte i obsuszone
mięso solimy.
pieprzymy.nacieramy
czosnkiem..obtaczamy w
mące i smażymy z obu stron na złoty kolor..
Podsmażoną
karkówkę przekładamy do naczynia żaro..
Cebulę kroimy w piórka i przesmażamy na tłuszczu powstałej po smażonej
karkówki do zeszklenia..dodajemy pokrojone w paski
paprykę oraz
pieczarki..smażymy kilka minut..na wolnym ogniu..dodajemy starte na tarce
ogórki kiszonesolimy .
pieprzymy dodajemy
papryki oraz
chili . koncentrat .
ketchup..
czosnek przeciśniety przez wyciskacz i
wodę..mieszamy w kubku i zalewamy nią warzywa chwilkę razem gotować.Warzywa z zalewamy
mięso..Przykrywamy naczynie żaro i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1.5 godziny..Podajemy z
ziemniakami lub
ryżem..Życzę smacznego..Powiązany przepis:
paprykarz szczeciński IIciasto
brzoskwiniowo-
jabłkowo -budynioweWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy