Chrupiące wafle przełożone pyszną czekoladową masą … dla mnie smak dzieciństwa ☺Składniki:100 g gorzkiej czekolady100 g mlecznej czekolady200 g masła4 łyżki cukru pudru150 g kwaśnej śmietany 18%4 łyżki mleka w proszkuWykonanie:W rondlu rozpuszczamy masło z mleczną i gorzką czekoladą. Dodajemy cukier puder i śmietanę. Składniki cały czas podgrzewany i mieszamy trzepaczką (rózgą kuchenną). Gdy masa zacznie wrzeć zestawiony rondel z palnika i wsypujemy mleko w proszku. Całość dokładnie mieszamy do czasu uzyskania gładkiej masy. Gorącą masą smarujemy wafle, na każdą warstwę zużywany ok. 3 – 4 łyżek czekoladowej masy.Wafle mocno dociskamy. Następnie owijamy je folią, przyciskami deską do krojenia i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny lub na całą noc.Przełożone czekoladową masą wafle kroimy na małe prostokąciki. Wafelki przechowujemy w szczelnym pojemniku w lodówce.Smacznego!