Wykonanie
Ta propozycja powstała spontanicznie, gdy w lodówce poza światłem znalazła się jeszcze
pierś z kurczaka, a w spiżarnianych zapasach udało się znaleźć produkty, które można było zestawić z
kurczakiem.Danie proste, szybkie i pyszne:)

Składniki:400 dag
makaron pene,1 szt
filet z kurczaka,1 szt
por,1 szt
fasola czerwona z puszki,1 szt
groszek konserwowy,1 szt
kukurydza z puszki,do smaku
sól,do smaku
curry,do smaku
papryka słodka mielona,2 łyżki
oliwa z oliwek,2 łyżki
tymianek posiekany
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy
solą i
curry, wrzucamy na patelnię z rozgrzaną
oliwą, smażymy, gdy zacznie nabierać koloru dodajemy pokrojonego w drobne krążki
pora, przykrywamy patelnią i dusimy. Gdy
kurczak będzie miękki, dodajemy warzywa z puszki:
czerwoną fasolę,
groszek i
kukurydzę. Możemy podlać delikatnie
wodą i jeszcze kilka minut razem podduścić. Całość mieszamy z ugotowanym pene i posiekanym
tymiankiem