W pierwotnej wersji miało być tiramisu. Ale gdzieś na dnie lodówki znalazłam likier o smaku białej czekolady :) Powstał letni przekładaniec, w smaku… REWELACJA !!! Polecam.SKŁADNIKI:likier o smaku białej czekolady 150 mlmascarpone 300 gtruskawki 100 gbiszkopty ok 15 sztcukier puder 3 łyżkikakao 1 łyżkamięta do ozdobyPRZYGOTOWANIE:Biszkopty- moje z jednej strony posypane były cukrem – ułożyć do miseczek i polać likierem. Serekmascarpone przełożyć do wyższego naczynia, dodać 2 łyżki cukru pudru oraz 50 ml likieru. Dokładnie wymieszać, aby nie zostało żadnych grudek. Połowę masy rozłożyć na nasączonych biszkoptach. Na kremie ułożyć kawałki truskawek. Przykryć pozostałym kremem. Wierzch posypać kakaem połączonym z łyżką cukru pudru. Udekorować truskawkami i świeżą miętą. Smacznego :)