ßßß
Cookit - przepis na Zupa chinska
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa chinska
Składniki
Włoszczyzna
Kapusta pekińska
Grzyby
Kiełki fasoli
Filet drobiowy
Mąka
Woda
Olej
Sos sojowy
Chili
Czosnek
Sól
Pieprz
Cytryna
Wykonanie
Czas przygotowania: 60 min.Aromatyczna, orientalna zupa :)Składniki
włoszczyzna
kawałek
kapusty pekińskiej
kilka
grzybów
mun2-3 łyżki
kiełków fasoli
mungfarsz:1 nieduży
filet drobiowy
2 łyżki
kiełków fasoli
mungciasto:1 szklanka
mąki
ok 1/2 szklanki gorącej
wody
1 łyża
oleju
arachidowego
przyprawy
:
sos sojowy
sos
chili
-
czosnkowy
sos teryiaki
sól
,
pieprz
cytrynowy
Sposób przygotowania
Filet drobiowy
ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić, pokroić w kostkę, przyprawić, dodać pokrojone
kiełki
i całość rozdrobnić blenderem. przygotować ciasto, pociąć na kwadraty i sklejać kwadratowe pierożki. Ugotować w osolonej wodzie.
Marchewkę
,
pietruszkę
i
selera
pokroić w zapałkę,
pora
w plasterki, wrzucić na osolony wrzątek razem z
grzybami
mun. Kiedy
grzyby
zmiękną pokroić je w paseczki. Kiedy warzywa zmiękną dodać pokrojoną
kapustę pekińską
i
kiełki fasoli
. Doprawić do smaku.Zupę podawać z pierożkami. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/zupa_chinska.htm
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)