ßßß Cookit - przepis na Zupa chinska

Zupa chinska

nazwa

Wykonanie

Czas przygotowania: 60 min.
Aromatyczna, orientalna zupa :)
Składniki
włoszczyzna
kawałek kapusty pekińskiej
kilka grzybów mun
2-3 łyżki kiełków fasoli mung
farsz:
1 nieduży filet drobiowy
2 łyżki kiełków fasoli mung
ciasto:
1 szklanka mąki
ok 1/2 szklanki gorącej wody
1 łyża oleju arachidowego
przyprawy:
sos sojowy
sos chili-czosnkowy
sos teryiaki
sól, pieprz cytrynowy
Sposób przygotowania
Filet drobiowy ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić, pokroić w kostkę, przyprawić, dodać pokrojone kiełki i całość rozdrobnić blenderem. przygotować ciasto, pociąć na kwadraty i sklejać kwadratowe pierożki. Ugotować w osolonej wodzie.
Marchewkę, pietruszkę i selera pokroić w zapałkę, pora w plasterki, wrzucić na osolony wrzątek razem z grzybami mun. Kiedy grzyby zmiękną pokroić je w paseczki. Kiedy warzywa zmiękną dodać pokrojoną kapustę pekińską i kiełki fasoli. Doprawić do smaku.
Zupę podawać z pierożkami. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/zupa_chinska.htm