Wykonanie
Składniki9 płatów
makaronu do lazanii0,4 kg
sera żółtego0,5 kg zmielonej
łopatki wieprzowej4 duże
marchewki1
pietruszka1/4 dużego
selerasłoiczek
przecieru pomidorowego0,3 kg
pieczarekSposób przygotowaniaWarzywa zetrzeć na tarce o grubym oczku i udusić z dodatkiem łyżki
masła i pół szklanki
wody. Dodać
mięso i dusić do jego miękkości (ok 20-30 minut). Dodać przecier i
przyprawy:
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie,
chili,
słodką paprykę.
Pieczarki pokroić na grubsze plasterki i przyrumienić na rozgrzanym tłuszczu.
Ser zetrzeć na tarce.Dno naczynia do zapiekania posmarować
oliwą i cienką warstwą sosu. Na to
makaron, sos i
ser żółty,
potem znowu
makaron, sos,
makaron, reszta sosu,
pieczarki i
ser żółty. Posypać po wierzchu
papryką i
ziołami.Zapiekać około 30 minut w piekarniku o temperaturze 180-200 stopni. Podawać z
czerwonym winem i ... czerwoną różą :) SmacznegoŁączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL