ßßß
Cookit - przepis na Golabki z kaszy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Golabki z kaszy
Składniki
Kapusta
Miód
Kasza gryczana
Kasza jęczmienna
Mięso mielone
Pieczarki
Cebula
Czosnek
Papryczka peperoni
Sól
Pieprz
Papryka słodka
Wykonanie
Pyszna odmiana od tradycyjnych w moich domu gołąbków z
ryżem
Składniki1 średnia
kapusta
(u mnie
młoda
)1 woreczek
kaszy gryczanej
1 woreczek
kaszy jęczmiennej
250 g
mięsa mielonego
250 g
pieczarek
2
cebule
3 ząbki
czosnku
1
papryczka peperoni
sól
,
pieprz
słodka papryka
Sposób przygotowania
Kasze
ugotować i przestudzić.
Cebulę
pokroić, oprószyć
słodką papryką
i podsmażyć na
oleju
.
Pieczarki
pokroić i podsmażyć do odparowania
wody
.
Kasze
,
mięso
,
pieczarki
,
cebulę
, posiekaną
papryczkę peperoni
i przeciśnięty przez praskę
czosnek
dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku. Delikatnie zdjąć z
kapusty
liście i wyciąć nerwy. Farsz nakładać na liście i zawijać. Gołąbki układać ciasno w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.Gołąbki polać 1/2 szklanki
wody
lub
bulionu
. Jeśli naczynie nie ma przykrywki, użyć folii aluminiowej. Zapiekać około godziny w temperaturze 200 stopni. Pod koniec pieczenia gołąbki odkryć, żeby
kapusta
się przypiekła. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/golabki_z_kasza.htm
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)