ßßß Cookit - przepis na Sosy

Sosy

nazwa

Wykonanie

Musztarda domowa
10 godzin 2
Ocena: brak
Niedługo lato, a jak lato to grille, pikniki i inne imprezy na świeżym powietrzu :) Musztarda idealna do kiełbasy z grilla. U mnie musi być obowiązkowo, przy boku ketchupu ;) Polecam Wam stworzenie własnej, domowej musztardy. Przygotowanie jej, jest tak banalne, że każdy powinien choć raz, zrobić sobie w domu…
Justyna
Pesto z rukoli
2
Ocena:
Pesto to świetny dodatek do makaronu, mięs, grzanek itp. :) Warto je zrobić, jeżeli macie w domu już lekko więdnącą rukolę, która może już nie specjalnie smakuje i wygląda. Zamiast ją wyrzucać, lepiej zrobić coś zdrowego i pożytecznego. Ja swoje zrobiłam z ziarnami słonecznika, ale jeżeli macie i lubicie, to…
Justyna
Sos pieczarkowy
1
Ocena: brak
Bardzo delikatny i bardzo kremowy, ze świeżych pieczarek. Łatwy i szybki w przygotowaniu, świetnie komponuje się z kotletami mielonymi, kluskami śląskimi, kopytkami czy makaronem :) Jest po prostu wspaniały ! Smak nie do opisania, na prawdę wart wypróbowania ! Składniki: – 5 pieczarek – 1 mniejsza cebula – 125ml śmietany
Justyna
Sos hamburgerowy
4
Ocena: brak
Mój domowy sos do hamburgerów i kanapek. Podaję Wam takie proporcje jakich ja używam i jakie ja lubię, ale Wy możecie je zwiększać, zmniejszać… Według własnych gustów i smaków, bo przecież nie każdy lubi to samo i o to chodzi :) Składniki: – 3 łyżki majonezu – łyżka śmietany 18%
Justyna
Sos czosnkowy
3
Ocena: brak
Prosty i zapewne najczęściej przygotowywany. Ja zazwyczaj robię go w ten sposób, więc takim się z Wami dzielę. Moja rodzinka zawsze zajada go do frytek, pizzy, ryb i wszelkiego rodzaju domowych kebabów. Ale może Wy macie jakiś przepis na niepowtarzalny, sprawdzony SuperSos, który mogłabym wykorzystać do kolejnych potraw ? Oczywiście…
Justyna
Majonez domowej roboty
3
Ocena: brak
Pewnie na samą myśl większość z Nas robi wielkie oczy i wyobraża siebie stojącego godzinę w kuchni, z bolącymi i opadającymi rękoma od kręcenia majonezu. Nic bardziej mylnego ! Wystarczy 15 minut i mamy majonez wg uznania. Z czosnkiem ? Rzadszy, gęstszy ? Pikantny ? Proszę bardzo:) W moim przypadku…
Justyna
Źródło:http://www.niepieprz.pl/przekaski/sosy