Wykonanie
Niedługo lato, a jak lato to grille, pikniki i inne imprezy na świeżym powietrzu :)
Musztarda idealna do
kiełbasy z grilla. U mnie musi być obowiązkowo, przy
boku ketchupu ;)Polecam Wam stworzenie własnej, domowej
musztardy. Przygotowanie jej, jest tak
banalne, że każdy powinien choć raz, zrobić sobie w domu :)Składniki:6 łyżek
gorczycy białej3 łyżki
octu z
białego wina8-9 łyżek
wodyodrobina
soli ( na czubku łyżeczki )szczypta
cukruPrzygotowanie:
Gorczycę zalewamy 3 łyżkami
octu i 4 łyżkami
wody. Przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na całą noc.Namoczoną i napęczniałą przez całą noc
gorczycę, miksujemy blenderem, dodając po łyżce
wody, do uzyskania gładkiej masy/oczekiwanej przez nas konsystencji
musztardy.Przyprawiamy do smaku
solą,
cukrem i ewentualnie ulubionymi
przyprawami.♥ Dla ładniejszego efektu, możemy użyć
gorczycę jasną i ciemną, pół na pół. Ja niestety nie dostałam nigdzie ciemniej, dlatego jest tylko z białej :)
Kategorie: