ßßß
 
            
         Składniki:400g mięsa mielonego ( u mnie indycze )1 cebula1 jajko1 bułka namoczona w mleku1-2 łyżki bułki tartej ( w razie jakby mięso było za mało zwarte )sól, pieprz, zioła prowansalskieząbek czosnkupół łyżeczki papryki ostrej mielonejbułka tarta do obtoczenia kotletówser żółty w kostcePrzygotowanie:Mięso mielone łączymy z jajkiem, cebulą, namoczoną bułką, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i przyprawami. Odstawiamy na pół godziny do lodówki.Ser kroimy w kostki 1cmx1cm.Bierzemy mięso mielone, rozpłaszczamy na dłoni, na środek układamy kostkę sera żółtego i zamykamy ( tak by ser nie wydostał się na zewnątrz podczas smażenia ), tworząc kształt kotleta mielonego.Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na brązowy kolor.
Składniki:400g mięsa mielonego ( u mnie indycze )1 cebula1 jajko1 bułka namoczona w mleku1-2 łyżki bułki tartej ( w razie jakby mięso było za mało zwarte )sól, pieprz, zioła prowansalskieząbek czosnkupół łyżeczki papryki ostrej mielonejbułka tarta do obtoczenia kotletówser żółty w kostcePrzygotowanie:Mięso mielone łączymy z jajkiem, cebulą, namoczoną bułką, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i przyprawami. Odstawiamy na pół godziny do lodówki.Ser kroimy w kostki 1cmx1cm.Bierzemy mięso mielone, rozpłaszczamy na dłoni, na środek układamy kostkę sera żółtego i zamykamy ( tak by ser nie wydostał się na zewnątrz podczas smażenia ), tworząc kształt kotleta mielonego.Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na brązowy kolor.

 Kategorie:
Kategorie: