Wykonanie
W tym tygodniu czeka mnie jeszcze dużo pracy, co przekłada się znacząco na to, co ląduje na talerzu. W takich przypadkach kontrolę przejmują risotta, sałatki, kanapki i oczywiście pasty. Oto przepis na lekki, aromatyczny
makaron pachnący
estragonem.200-230 g
makaronu spaghetti20-25
pomidorów koktajlowych1 duża
cebula70-90 g zielonych
oliwek4 ząbki
czosnkupół pęczka
natki pietruszkisól,
pieprz,
estragonopcjonalnie
ser do posypania
Cebulę oraz
czosnek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy 6-7 minut. Dodajemy posiekaną
natkę pietruszki,
pomidory koktajlowe oraz pokrojone
oliwki. Przyprawiamy. Podsmażamy 3-4 minuty. W
między czasie gotujemy
makaron. Ugotowany al dente
makaron wrzucamy na patelnię z sosem, dokładnie mieszamy i trzymamy na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Następnie przekładamy go na talerze.