Wykonanie
Po świętach czasem zostają kawałki
pieczonego mięsa . Są lekko przesuszone, ale ciągle bardzo smaczne. Bardzo nie lubię, jak jedzenie się marnuje, dlatego też staram się przygotowywać na różne okazje rozsądne ilości jedzenia, a jeśli już coś zostaje zastosować to do innych dań. Jak zatem podać smacznie świąteczne
mięsa po świętach? Moim sprawdzonym sposobem są dania z
makaronem, w których łącze
schab czy
polędwiczki pieczone z
boczkiem. Tłuszcz z
boczku świetnie podkreśla smak pieczystego.250 g
makaronu150 g
schabu pieczonego120 g
boczku2
cebule1
koper włoski
sól,
pieprzBoczek kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię.
Cebulę kroimy w
pióra albo kostkę i po 5 minutach dodajemy do
boczku. Gdy
cebula się zeszkli, dodajemy pokrojony
schab. 3-4 minuty przed podaniem na patelnie wrzucamy
koper włoski pokrojony w
pióra. W międzyczasie gotujemy
makaron. Kiedy jest on już gotowy nakładamy go na talerze, następnie na wierz dajemy dodatki usmażone na patelni.