ßßß Cookit - przepis na Makaron ze schabem, boczkiem oraz koprem włoskim

Makaron ze schabem, boczkiem oraz koprem włoskim

nazwa

Wykonanie

Po świętach czasem zostają kawałki pieczonego mięsa . Są lekko przesuszone, ale ciągle bardzo smaczne. Bardzo nie lubię, jak jedzenie się marnuje, dlatego też staram się przygotowywać na różne okazje rozsądne ilości jedzenia, a jeśli już coś zostaje zastosować to do innych dań. Jak zatem podać smacznie świąteczne mięsa po świętach? Moim sprawdzonym sposobem są dania z makaronem, w których łącze schab czy polędwiczki pieczone z boczkiem. Tłuszcz z boczku świetnie podkreśla smak pieczystego.
250 g makaronu
150 g schabu pieczonego
120 g boczku
2 cebule
1 koper włoski
sól, pieprz
Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Cebulę kroimy w pióra albo kostkę i po 5 minutach dodajemy do boczku. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pokrojony schab. 3-4 minuty przed podaniem na patelnie wrzucamy koper włoski pokrojony w pióra. W międzyczasie gotujemy makaron. Kiedy jest on już gotowy nakładamy go na talerze, następnie na wierz dajemy dodatki usmażone na patelni.
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/makaron-ze-schabem-boczkiem-oraz-koprem-wloskim