Wykonanie
Makaronowe pieczywo to bardzo smaczne rozwiązanie. U mnie przyjęło się dobrze i szybko. Znam je w prawdzie już kilka lat, ale dopiero niedawno zaczęłam je robić sama w domu. Jeśli ktoś ma ochotę na więcej to zapraszam również do spróbowania przepisu na chicken burgera w „bułce” z
makaronu chow mein .
makaron yangchun
jajkaszynka sezonowana
oliwkisól,
pieprz, świeże
ziołaGotujemy
makaron yangchun (jeśli zamierzamy go użyć następnego dnia to dobrze jest go włożyć do foremek wtedy „bułki” będą się lepiej trzymać). Na rozgrzanej patelni z
oliwą z oliwek układamy obręcz cukierniczą. Nakładamy
makaron, dobrze dociskamy i smażymy tak długo, aż „bułka” będzie złocista z obu stron. Na drugiej patelni robimy
jajka sadzone doprawione
solą i
pieprzem. Na talerzu układamy „bułkę”
makaronową, następnie
jajko i na koniec
szynkę sezonowaną, możemy dodać również świeże
zioła. W kanapkę wbijamy wykałaczkę z nabitymi
oliwkami.