Ciasto francuskie można przełożyć też musem czekoladowym, posypać posiekanymi orzechami laskowymi i pokruszoną bezą.gotowe ciasto francuskie (można też zrobić kruchy spód)mus czekoladowy (przepis znajduje się tu, ale należy zmniejszyć o połowę ilość składników)30-40 g orzechów laskowych30-40 g bezyZ ciasta francuskiego wykrawamy obręcz o średnicy 23-24 centymetrów (można też zrobić 3-4 mniejsze ciastka o średnicy 8-9 centymetrów). Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem o średnicy 22 cm (układamy tak, by ciasto wystawało około 1 centymetr na boki). Pieczemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na upieczony i ostudzony spód nakładamy równomiernie warstwę musu czekoladowego, a następnie posiekane orzechy laskowe. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonymi bezami. Ciasto przechowujemy w lodówce.