Wykonanie
składniki* gotowe
ciasto francuskie* 8 łyżek kremu
orzechowo-
czekoladowego np. nutella* 50 g posiekanych
orzechów laskowych* 2 łyżeczki
cukruSposób wykonaniaRozwinąć ciasto. Krem
orzechowo-
czekoladowy nieco podgrzać w kąpieli
wodnej lub w mikrofalówce, ale żeby nie był za ciepły. Rozsmarować krem na cieście, a następnie posypać go
orzechami.Zrolować jeden brzeg ciasta do wewnątrz, to samo zrobić z drugim tak aby się zetknęły w środku. Zwilżyć je w tym miejscu
wodą i docisnąć aby się skleiły.
Ostrym nożempokroić ciasto na plastry, Rozłożyć na blasze posmarowanej cienko tłuszczem tak aby każdy leżał osobno.Lekko docisnąć
łopatką każdy plaster i posypać
cukrem.Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220 stopni ok 10-15 min, aż będą złociste, ale nie dłużej bo się przypalą.Następnie po wyjęciu przełożyć na metalową kratkę i ostudzić.