Wykonanie
Kolejna czekoladowa propozycja, wykorzystana podczas wczorajszego
czekoladowego szaleństwa. Pomysł z książeczki
Czekolada, z
serii Z kuchennej półeczki.
375 g gotowego
ciasta francuskiego8 łyżek gotowego kremu
orzechowo-
czekoladowego (dałam pół słoika Nutelli)50 g posiekanych
orzechów laskowych2 łyżki
cukruCiasto francuskie cienko rozwałkować, tworząc prostokąt o wymiarach ok. 40 na 25 cm. Rozsmarować na całej powierzchni krem
orzechowo-
czekoladowy i posypać posiekanymi
orzechami. Zawinąć jeden brzeg do wewnątrz, następnie zawinąć podobnie drugi, żeby spotkały się pośrodku ciasta. Zwilżyć je w tym miejscu
wodą i docisnąć.
Ostrym nożem pokroić ciasto na plastry. położyć każdy osobno na blasze i lekko docisnąć
łopatką. Posypać
cukrem.Piec ok. 10 min. w temperaturze 220 stopni.Smacznego!