ßßß Cookit - przepis na Palmiery czekoladowo-orzechowe

Palmiery czekoladowo-orzechowe

nazwa

Wykonanie

Kolejna czekoladowa propozycja, wykorzystana podczas wczorajszego czekoladowego szaleństwa. Pomysł z książeczki Czekolada, z serii Z kuchennej półeczki.
375 g gotowego ciasta francuskiego
8 łyżek gotowego kremu orzechowo-czekoladowego (dałam pół słoika Nutelli)
50 g posiekanych orzechów laskowych
2 łyżki cukru
Ciasto francuskie cienko rozwałkować, tworząc prostokąt o wymiarach ok. 40 na 25 cm. Rozsmarować na całej powierzchni krem orzechowo-czekoladowy i posypać posiekanymi orzechami. Zawinąć jeden brzeg do wewnątrz, następnie zawinąć podobnie drugi, żeby spotkały się pośrodku ciasta. Zwilżyć je w tym miejscu wodą i docisnąć. Ostrym nożem pokroić ciasto na plastry. położyć każdy osobno na blasze i lekko docisnąć łopatką. Posypać cukrem.
Piec ok. 10 min. w temperaturze 220 stopni.
Smacznego!
Źródło:http://czympachnieuzakow.blox.pl/2009/02/Palmiery-czekoladowo-orzechowe.html