Wykonanie
Fit fa worki !!!Świetny i prosty przepis na
faworki, które wyjdą każdemu :)Błyskawicznie się je robi, a smakują naprawdę pysznie.To taki przepis na chrust w wersji light ;) Wykonanie mojego
Męża :)
SKŁADNIKIopakowanie
ciasta francuskiegocukier puderPRZYGOTOWANIE
Rozwijamy
ciasto francuskie. Nożem lub radełkiem kroimy ciasto wzdłuż na ok.2.5 centymetrowe paski. Każdy pasek przekrawamy na 3 części (najlepiej po skosie). Nacinamy po środku i przekładamy jeden koniec przez dziurkę.Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (wychodzą 2 blachy). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10-12 minut, aż się zrumienią.Po wystudzeniu oprószamy
cukrem pudrem. Pyszne lekkie
faworki gotowe -smacznego :)Zapraszam też na
faworki Babci Stasi, proste pączki z
serka homogenizowanego szybkie pączki z
ricotty oraz paczki z
marmoladą , łatwe
faworki i ekspresowe pączki
bananowea także tureckie pączki