Wykonanie
Faworki z
ciasta francuskiego to idealny przepis dla tych, którzy są zabiegani, leniwi, mają dwie lewe ręce w kuchni lub tych, którzy cały czas się odchudzają (pozdrawiam koleżanki z pracy! 🙂 ).Wystarczy 15 minut, aby przygotować talerz takich pysznych
faworków, dużo mniej kalorycznych, niż tradycyjne.Zobaczcie też:Najlepsze przepisy z blogów na Tłusty CzwartekPorcji: 21
faworków Czas gotowania: 15 minutSkładnikiopakowanie
ciasta francuskiegocukier puderPrzepis1
Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na 7 pasków - każdy szerokości około 1,5 cm.2Następnie każdy z nich kroimy na 3, aby wyszło nam z ciasta 21 prostokątów.3W każdym prostokącie nacinamy środek i przekładamy przez niego ciasto - tak samo, jak byśmy robili tradycyjne
faworki.4Kładziemy na blachę (wyjdą nam dwie) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do zrumienienia.5Posypujemy
cukrem pudrem.