11 lipca, 2015 by Magdalena Tomaszewska-BolałekI kolejny szybki przepis na ciasto z sezonowymi owocami.gotowe ciasto francuskiecrème pâtissière (przepis znajduje się tu)ok 200 g czereśniliście ziół do ozdobyZ ciasta francuskiego wykrawamy obręcz o średnicy 23-24 centymetrów (można też zrobić 3-4 mniejsze ciastka o średnicy 8-9 centymetrów). Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem o średnicy 22 cm (układamy tak, by ciasto wystawało około 1 centymetr na boki). Pieczemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na upieczony i ostudzony spód nakładamy równomiernie warstwę crème pâtissière, a następnie dobrze umyte, osuszone, pozbawione pestek i pokrojone na pół czereśniejagody. Ciasto ozdabiamy liśćmi świeżych ziół.Podobne wpisyCiasto francuskie z musem czekoladowym, orzechami laskowymi i beząCiasto francuskie z budyniem i świeżymi jagodamiCiasto czekoladowe bez mąki z kremem kajmakowymCiasto francuskie z kremem i świeżymi owocami