ßßß Cookit - przepis na Burger z pulled pork i bok choi

Burger z pulled pork i bok choi

nazwa

Wykonanie

Dobry burger nadaje się na lunch, obiad i kolację. Możemy podać do niego zimny cydr i cieszyć się wiosną.
4 bułki
250-300 g pulled pork
2 małe kapusty bok choi
4 duże (lub kilka mniejszych) plasterki sera cheddar
2 pomidory
sos czosnkowy lub majonez
Kapustę bok choi przesmażamy na niedużej ilości oleju. Bułki kroimy na pół. Na spodzie układamy pulled pork i plaster sera cheddar, po czym wstawiamy je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 5-8 minut. W piekarniku podpiekamy też wierzch bułek. Po podpieczeniu na bułce układamy jeszcze plastry pomidora i kapustę bok choi . Dodajemy sos i kładziemy wierzchnią stronę bułki.
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/burger-z-pulled-pork-i-bok-choi