Wykonanie
PaprykaPaprykę mam w ogrodzie dla koloru. Jej uprawa na większą skalę nie wchodzi w grę – musiałabym
mieć kilka hektarów, którymi jednak nie dysponuję. Za to co roku znajduje się miejsce na dwa krzaczki. Nie więcej.Może dlatego, że jest jej tak mało,
papryka się odwdziecza i wydaje przepiękne
owoce. W zeszłym roku mieliśmy zieloną. W tym roku padło na czerwoną.
No i ta czerwona jest chyba najbardziej uniwersalna. Jak do tej
pory nigdy nie zawiodła – jak już została posadzona, to zawsze obrodziła.Teraz jest tylko dylemat – zjeść ją z grilla, zaprawić, czy ozdobić kanapkę? :) Przeglądając przepisy z poprzednich lat, chyba jednak zdecyduję się na salsę . Jeżeli macie trochę
papryki i
cukinii, koniecznie sprawdźcie ten przepis :)Podobne przepisy
Jeszcze raz ogródno to hop!
Pachnące ozdoby choinkowe
Goździk jadalny
Dynie,
cukinie i inne
kabaczki