Wykonanie
Pieczarki. Jako przystawka albo jako dodatek to
mięs są super. Do dzisiejszej propozycji używamy tylko dużych kapeluszy, gdyż małe niestety nie dadzą się nafaszerować. Do farszu potrzebujemy tylko kilku składników, co nie zmienia faktu iż efekt końcowy będzie rewelacyjny.
Mozzarella stuffed mushrooms
Składniki:(porcja dla 5 osób)5 bardzo dużych
pieczarek100 g
mozzarelli2 łyżki drobno krojonej
pietruszki2 ząbki
czosnku1 i 1/2 łyżki
masłasólpieprzPrzygotowanie:
Pieczarki umyć, wyciągnąć nóżki. Wszystkie nóżki pokroić w drobną kostkę.W garnku rozpuścić 1/2 łyżkę
masła, usmażyć nóżki
pieczarek. Doprawić
solą i
pieprzem do smaku.
Mozzarellę pokroić w średnia kostkę. Dodać usmażone
pieczarki, przeciśnięty przez praskę
czosnek,
pietruszkę, łyżkę
masła,
sól i
pieprz do smaku.Kapelusze nafaszerować farszem.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Zapiekać
pieczarki przez 30 minut. Smacznego!