Smaczna i szybka sałatka, idealna na przyjęcie lub imprezę. Polecam również na kolację z kieliszkiem czerwonego wina.Składniki:200 g makaronu tortellini z mięsem1 zielony ogórek200 g sera fetagarść zielonych oliwekgarść czarnych oliwekpęczek szczypiorku3-4 łyżki pikantnej oliwy (przepis znajdziesz tutaj)ulubione zioła do smaku, dałam suszone oregano i bazylięWykonanie:Makaron gotujemy w dużej ilości wody, zgodnie z instrukcją na opakowaniu ok. 14-15 minut. Ugotowany makaron przelewamy zimną wodą i odstawimy do całkowitego przestygnięcia. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w półksiężyce. Fetę kroimy w kostkę. Szczypiorek szatkujemy. Wszystkie składniki tj. makaron, ogórek, oliwki, szczypiorek i fetę wrzucamy do miski i mieszamy. Całość skrapiamy oliwą.Smacznego!