Wykonanie
Zapiekane
ziemniaki … z
rozmarynem i
oregano … idealny dodatek do dań z grilla.
Składniki:1 kg
ziemniaków3 łyżki
oleju rzepakowegosól morska1 łyżeczka
oregano1 łyżeczka
rozmarynuWykonanie:
Ziemniaki obieramy, przekładamy do garnka, zalewamy
wodą i gotujemy do czasu aż będą prawie miękkie. Piekarnik nastawiamy na 200 st. C (funkcja grill z termoobiegiem). Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy jedną łyżką
oleju.
Ziemniaki odcedzamy przekładamy na deskę i kroimy na ćwiartki.
Ziemniaki przekładamy na blachę solimy, posypujemy
oregano i
rozmarynem, skrapiamy
olejem, a następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 25 minut do czasu aż się ładnie zarumienią i staną się chrupiące.Smacznego!