Wykonanie
Naleśniki na śniadanie lub obiad, kolacje, deser … dlaczego nie … zwłaszcza dzieci zapewne nie będą protestować. Podawane z
jogurtem naturalnym, świeżymi
owocami i odrobiną
cukru pudru … u mnie tym razem z dorodnymi
borówkami.




Składniki:250 g
mąki pszennej200 ml
mleka250 ml
wody2
jajka40 g
cukru waniliowegoDodatkowo:400 g
jogurtu naturalnego, gęstego200 g
borówekcukier pudermasło lub
olej do posmarowania patelniWykonanie:Do naczynia wsypujemy
mąkę, wlewamy
mleko i
wodę, dodajemy
cukier i wbijamy
jajka. Wszystkie składniki miksujemy do czasu aż, ciasto stanie się gładkie. Ciasto powinno być dość płynne, powinno swobodnie rozlewać się na patelni. Jeśli ciasto jest za gęste dodajemy odrobinę
wody lub
mąki w przypadku, gdy będzie za gęste. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z nieprzywieralną powierzchnią.Podajemy z
jogurtem naturalnym i świeżymi
borówkami, posypane
cukrem pudrem.Smacznego!