Wykonanie
Nie zawsze mam czas przygotować wykwintne danie, lub takie, które wymaga ode mnie wiele godzin spędzonych w kuchni. To wykonałam w 20 minut. Szybko, smacznie i konkretnie, ze składników, które akurat miałam pod ręką. Całość wzbogacona o
cukier trzcinowy, który nadaje delikatny, słodki posmak i przełamuje kwaśność
pomidorów. Wypróbujcie, smak jest wyjątkowy! :DSkładniki:450g
mielonego mięsa z indyka500 g passaty pomidorowej (1 kartonik)2 średnie
cebule2 łyżki
oliwy z oliwek1/2 łyżki
cukru trzcinowego1/3 szklanki wytrawnego, intensywnego
wina czerwonego2 opakowania
makaronu fusillispora szczypta
soli czosnkowej1 łyżeczka
oreganoPrzygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do rondla na rozgrzaną
oliwę. Kiedy
cebula trochę się przyrumieni, dodać
cukier trzcinowy i smażyć pół minuty, stale mieszając.Dodać
mięso z indyka i smażyć przez około 10 minut, aż
mięso się przesmaży, co chwilę mieszając. Zalać całość passatą
pomidorową i gotować kilka minut. Dodać
wino i
przyprawy. Gotować kolejne kilka minut. W razie wypadku dosolić. Zestawić z ognia.
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Podawać z sosem.