Wykonanie
![](/Data/Images/rarossa.blogspot.com\2013_slash_08_slash_kandyzowane-patki-rozy/l/-1506912489.jpg)
Przy okazji robienia
konfitury z róży, przygotowałam kandyzowane
płatki róży, pięknie wyglądają na ciastach, tortach, deserach. Łatwe w przygotowaniu, a nadaje niepowtarzalny urok.
![](/Data/Images/rarossa.blogspot.com\2013_slash_08_slash_kandyzowane-patki-rozy/l/-626852291.jpg)
Garści
płatków1
białkoCukierBiałko ubić na delikatną pianę,
płatki oczyści (można zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie, początkowo mogą stracić barwę, ale kolor powróci, osuszyć). Przygotowane
płatki maczać w
białku układać na talerzu i posypać
cukrem. Odstawić do całkowitego wyschnięcia, można przyspieszyć proces wstawiając
płatki do nagrzanego piekarnika z uchylonymi dziwaczkami na około godzinę. Całkowicie wysuszone
płatki przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku.
![](/Data/Images/rarossa.blogspot.com\2013_slash_08_slash_kandyzowane-patki-rozy/l/-104398639.jpg)
![](/Data/Images/rarossa.blogspot.com\2013_slash_08_slash_kandyzowane-patki-rozy/l/-843349856.jpg)
![](/Data/Images/rarossa.blogspot.com\2013_slash_08_slash_kandyzowane-patki-rozy/l/-128785566.jpg)