ßßß
Swoje muffinki zrobiłam na postawie przepisu ze strony Bake&Taste . Wyszły przepyszne! Mięciutkie, wilgotne, lekko słodkie i bardzo jagodowe. Polecam:)Składniki suche:180 g mąki pszennej pełnoziarnistej (użyłam Lubelli)1 i 1/2 łyżki fruktozy1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sodySkładniki mokre:80 ml (1/3 szklanki) mleka (Pani Dietetyk zaleciła mleko 2%)150 ml kefiru (lub maślanki)1 jajkoDodatkowo:3/4 szklanki jagódWykonanie:Mokre składniki wlać do suchych, szybko wymieszać, ale niezbyt dokładnie. Mogą, a nawet powinny pozostać małe grudki.Dodać jagody i delikatnie wymieszać.Przelać do foremek muffinkowych wyścielonych papierowymi papilotkami. (U mnie wyszło 10 szt)Piec 20-30 minut w 170-180 stopniach.Smacznego:)