ßßß Cookit - przepis na Placki z cukinii z miodem

Placki z cukinii z miodem

Wykonanie

7 Flares Twitter 0 Facebook 7 7 7 7 Flares ×
Wczoraj na kolację robiłam takie oto cukiniowe placki. Jeden z przepisów w kobiecej prasie przypomniał mi o nich – przecież robił mi je już dziadek i ja przez lata piekłam je w cukiniowym sezonie. Jak mogłam o nich zapomnieć ? Nie wiem. Dietetyczne i lekkie placuszki są kolejnym zastosowaniem tego uniwersalnego warzywa. Spróbujcie tak jak u nas z miodem, lub ze startym serem i smażoną cebulką – ewentualnie z boczkiem, kiełbasą lub kwaśną śmietaną.
Składniki
2 porcje
600 g -1 spora cukinia
2 jaja
2 łyżki dowolnej mąki
szczypta soli
olej
miód do polania
Przygotowanie:
Cukinię myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki.
Dodajemy jaja , mąkę i sól.
Mieszamy i smażymy na oleju na rumiano.
Po upieczeniu osączamy na papierowym ręczniku.
Podajemy polane miodem.
Są przepyszne! Mój synek się zajadał, ze swojego i mojego talerza!
Powiązane notki:
Pomarańczowe Ciasto z cukinii (zdrowe i bez cukru)
Pancakes bezglutenowe z sosem z fasoli i miodem
Tradycyjne chrupiące placki ziemniaczane
Domowa Bakaliowa śniadaniowa Granola (musli) z miodem z patelni
Słodkie placki – Pancakes z bananami
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2013/08/23/placki-z-cukinii-z-miodem