Wykonanie
6 Flares Twitter 0 Facebook 6 6 6 6 Flares ×Jak zużyć poświąteczne
bakalie ? Ja nie znam lepszego sposobu niż przygotowanie z nich mieszanki pełnoziarnistych
bakaliowych płatków, bez
cukru białego (czy jakiegokolwiek w czystej formie ), z dużą ilością naturalnie słodkich
bakalii. Tak na dobrą sprawę możecie je zrobić w wielu wersjach , większość
owoców pasuje do zbóż, ja nie polecam jedynie
owoców kandyzowanych- składają się one w większości z
cukru dodawanego sztucznie, nie wiem jak Wy , ale ja jeśli mam już zjeść coś na prawdę słodkiego , wolę wybrać domowy kawałek ciasta( polecam swoje przepisy klik ).
Składniki:2,5 szklanki
płatków owsianych2,5 szklanki pełnoziarnistych
płatków pszennych ( bez
cukru )100 g
rodzynek100 g
orzechów ziemnychgarść suszonych
śliwekgarść
suszonych moreli1/2 szklanki pestek dyni1/2 szklanki
siemienia lnianego1/2 szklanki
zarodków pszennych ( lub
otrąb )Przypominam o KONKURSIE !!Przygotowanie:Składniki wymieszać i przełożyć do suchych pojemników.Śniadania na cały tydzień ( albo i dłużej są gotowe ).Takie
płatki możecie jeść, z
mlekiem,
serkiem,
jogurtem, upiec z nimi muffinki lub bułeczki (ostatnio piekłam takowe ) a nawet chrupać jako samodzielną przekąskęmożecie dodać je też do ciasta do pancakes, lub nadzienia do naleśników
mieszającpozdrawiamAniaPowiązane notki:Domowa Bakaliowa
śniadaniowa Granola (
musli) z
miodem z patelni
Śniadaniowe bułeczki pełnoziarniste z ziarnami w 20 minutPełnoziarniste ekspresowe bułeczki
śniadaniowe z ziarnami i
otrębami / konkursBłyskawiczna owsianka z
suszonymi jabłkami i
cynamonem / konkurs