ßßß Cookit - przepis na Roladki drobiowe z papryką

Roladki drobiowe z papryką

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj pora na roladki drobiowe jakie zrobiłam ostatnio mężowi do pracy. Użyłam filetu z kurczaka. Jakiś czas temu robiłam je z indyczych polędwiczek. Zarówno jedna, jak i druga wersja są bardzo smaczne. Przepis zaczerpnęłam z czasopisma Sól i Pieprz.
Składniki na 4 roladki:
1 podwójny filet z kurczaka/4 polędwiczki z indyka
1/2 papryki zielonej
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki czerwonej
listki szałwii
sól, pieprz
olej do smażenia
Piersi z kurczaka rozkrawamy wzdłuż na dwie części, tak aby z jednego filetu wyszły 4 roladki. Mięso rozbijamy. W przypadku polędwiczek indyczych również tłuczemy mięso. Każdy kawałek posypujemy solą i pieprzem. Papryki kroimy w cienkie paseczki. W każdą roladkę zawijamy po 2 kawałki papryki z każdego koloru i kilka listków szałwii. Szałwia może być suszona – ja miałam akurat taką z zeszłorocznych działkowych zbiorów mojej mamy
Roladki zabezpieczamy przed rozwinięciem kilkoma wykałaczkami, które koniecznie wyjmujemy przed podaniem 😉 Smażymy zawijasy z dwóch stron. Przekładamy do garnka i dusimy w małej ilości wody przez około 30 minut.
Źródło:http://mopswkuchni.net/2011/07/28/roladki-drobiowe-z-papryka