Kanapka z awokado, cebulką i chilli / Avocado sandwich with onion and chilli

nazwa

Wykonanie

Kanapka z awokado została już pokazana na najróżniejsze sposoby – od bardzo prostych z kilku składników, po dużo bardziej złożone kompozycje.
Może być bardzo zdrowa, na ciemnym pieczywie, z pomidorem i awokado zastępującym wszelkiego rodzaju „smarowidła”, tj. majonez czy kremowy serek. Może być też mniej zdrowa, ze wspomnianym majonezem i bekonem. Możliwości jest mnóstwo :) Obecnie moją ulubioną wersją jest ta – z majonezem, cebulką i odrobiną pikanterii, pochodzącej z płatków chilli.

Avocado sandwich can be made in many different ways – from very simple with only few ingredients, to very complex compositions.
It can be very healthy with rye bread, tomato and avocado instead of mayonnasie or cream cheese. It can be of course less healthy, too, with mayo and bacon. There is many options :) My favorite right now is this – with mayonnaise, onion and a touch of heat from chilli flakes.

Składniki:
2 kromki pieczywa tostowego
ok 2 łyżeczek majonezu
0,5 awokado
ok 0,5 małej cebulki
sok z cytryny (do smaku)
pieprz
płatki chilli
kromki pieczywa tostowego opiecz w tosterze, następnie posmaruj je majonezem
awokado obierz i pokrój na dość grube plastry (ok 3-4mm), ułóż je na pieczywie
cebulkę pokrój w cienkie piórka/plasterki, ułóż na awokado
skrop kanapki sokiem z cytryny, posyp pieprzem i płatkami chilli
Smacznego! :)

Ingredients:
2 slices of bread
about 2 tsp of maynnaise
0,5 of avocado
about 0 , 5 of small onion
lemon juice (to taste)
black pepper
chilli flakes
toast the bread and put mayonnaise on it
peel avocado and slice half of it into thick slices (about 3-4mm), put on the bread slices
thinly slice the onion, put on avocado
drizzle sandwiches with lemon juice, sprinkle with black pepper and chilli flakes
Bon appetit! :)
Źródło:http://sweetworldofs.pl/2015/07/06/kanapka-z-awokado-cebulka-chilli