Wykonanie
Kanapka z
awokado została już pokazana na najróżniejsze sposoby – od bardzo prostych z kilku składników, po dużo bardziej złożone kompozycje.Może być bardzo zdrowa, na
ciemnym pieczywie, z
pomidorem i
awokado zastępującym wszelkiego rodzaju „smarowidła”, tj.
majonez czy kremowy
serek. Może być też mniej zdrowa, ze wspomnianym
majonezem i
bekonem. Możliwości jest mnóstwo :) Obecnie moją ulubioną wersją jest ta – z
majonezem,
cebulką i odrobiną pikanterii, pochodzącej z
płatków chilli.…
Avocado sandwich can be made in many different ways – from
very simple with only few ingredients, to
very complex compositions.It can be
very healthy with rye bread, tomato and
avocado instead of mayonnasie or cream cheese. It can be of course less healthy, too, with mayo and bacon. There is many options :) My favorite right now is this – with mayonnaise, onion and a touch of heat from
chilli flakes.…Składniki:2 kromki
pieczywa tostowegook 2 łyżeczek
majonezu0,5
awokadook 0,5 małej
cebulkisok z cytryny (do smaku)
pieprzpłatki chillikromki
pieczywa tostowego opiecz w tosterze, następnie posmaruj je
majonezemawokado obierz i pokrój na dość grube plastry (ok 3-4mm), ułóż je na
pieczywiecebulkę pokrój w cienkie piórka/plasterki, ułóż na
awokadoskrop kanapki
sokiem z cytryny, posyp
pieprzem i
płatkami chilliSmacznego! :)…Ingredients:2 slices of breadabout 2 tsp of maynnaise0,5 of
avocadoabout 0 , 5 of small onionlemon juice (to taste)black pepper
chilli flakestoast the bread and put mayonnaise on itpeel
avocado and slice half of it into thick slices (about 3-4mm), put on the bread slicesthinly slice the onion, put on
avocadodrizzle sandwiches with lemon juice, sprinkle with black pepper and
chilli flakesBon appetit! :)