Wykonanie
Moje ulubione (słodkie) nadzienie do naleśników. Przepis wymyślony i dopracowany przez B :)My favorite (sweet) pancake filling. Recipe invented and mastered by B :)Składniki (na ok 10 naleśników):200g
białego sera1 łyżka Nutelli (lub innego tego typu kremu)1 łyżka
powideł śliwkowychok 1 łyżki
jogurtu naturalnegoser rozgnieć widelcemdodaj do niego Nutellę, powidła i
jogurtwymieszaj dokładnie i w razie potrzeby dodaj więcej
jogurtu (masa ma być zwarta, ale nie płynąca)nakładaj po ok 1 , 5 łyżki na naleśnikSmacznego!ps to nadzienie do naleśników jest mało fotogeniczne, ale tak smaczne, że zwykle połowa zostaje przez nas zjedzona prosto z miski..ps2 bardzo dobrym zastępstwem dla Nutelli jest
masło orzechowe (słone)…Ingredients (for about 10 pancakes):200g
curd cheese1 tbsp of Nutella (or any other similar cream)1 tbsp of plum jamabout 1 tbsp of natural yoghurtsmash cheese with a forkadd Nutella, jam and yoghurt to the cheesemix well and (if needed) add
more yoghurt – it should be loose, but not runnyadd about 1 , 5 tablespoon to each pancakeBon appetit! :)ps this filling is not
very appealing, but is so delicious, that usually half of it „dissapear” before pancakes are ready ;)ps2
very good substitute to Nutella is in this cas peanutbutter (salted)