Zupełnie przypadkiem zrobiłam zupę, która mi smakowała ;) A B wręcz się nią zachwycił :) Tadam! :)Składniki:1 kalafior1l mleka/napoju migdałowego2 ząbki czosnku1 średniej wielkości cebulasólpieprzostra paprykasok z cytryny50g migdałów ze skórką2 łyżki olejucebulę i czosnek pokrój w plasterki, zeszklij na małym ogniu na 1 łyżce oleju w dużym garnku z grubym dnemdodaj podzielonego na „drzewka” kalafiora, wymieszajzalej mlekiemmigdałowym, zwiększ ogień i doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogieńgotuj aż kalafior będzie miękkizdejmij garnek z ognia, zmiksuj zawartość na gładką masędopraw solą, pieprzem i sokiem z cytrynymigdały podsmaż na pozostałym oleju (na małym ogniu), aż zaczną im pękać skórkiprzełóż je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, posyp solę i ostrą papryką jak trochę przestygną posiekaj (nie bardzo dokładnie)zupę podaj z porcją migdałówSmacznego! :)…POTRAWA ZOSTAŁA RPZYGOTOWANA PRZY UŻYCIU PRODUKTU ALPRO: