ßßß Cookit - przepis na Kalafiorowa z cielęciną

Kalafiorowa z cielęciną

nazwa

Wykonanie

23 października 2014
Składniki na 5l.garnek :
300g.mostku cielęcego
1 mały kalafior
4 marchewki
2 pietruszki
8 ziemniaków
2 listki laurowe
ziarenka ziela angielskiego
sol,pieprz
250ml. śmietany 30%
Przygotowanie:
Cielęcinę umyć,osuszyć.
Marchewki oraz pietruszki obrać,umyć.
Mięso wraz z warzywami,liśćmi laurowymi i zielem angielskim włożyć do garnka.
Zalać ok 3l. wody,ugotować wywar.
Z garnka wyjąć warzywa oraz mięso pokroić w kostkę.
Ziemniaki obrać,umyć także pokroić w kostkę.
Umytego kalafiora podzielić na małe różyczki.
Wszystkie składniki przełożyć do wywaru,doprawić solą i pieprzem wg.smaku.
Gotować do miękkości warzyw.
Chwilkę przed końcem gotowania wlać śmietankę,wymieszać.
Smacznego
Post navigation
← Syty i smaczny cały obiad z piekarnika.
Delikatne,pachnące,rozpływające się w ustach pieczone jabłka.Zdrowy jesienny deser. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/tradycyjna-kalafiorowa-uszlachetniona-delikatnym-i-bardzo-cenionym-miesem-cielecym-moja-poltora-roczna-corka-zjadla-chetnie-dokladke