Wykonanie
23 października 2014Składniki na 5l.garnek :300g.mostku cielęcego1 mały
kalafior4
marchewki2
pietruszki8
ziemniaków2
listki lauroweziarenka
ziela angielskiegosol,
pieprz250ml.
śmietany 30%Przygotowanie:
Cielęcinę umyć,osuszyć.
Marchewki oraz
pietruszki obrać,umyć.
Mięso wraz z warzywami,liśćmi laurowymi i
zielem angielskim włożyć do garnka.Zalać ok 3l.
wody,ugotować
wywar.Z garnka wyjąć warzywa oraz
mięso pokroić w kostkę.
Ziemniaki obrać,umyć także pokroić w kostkę.Umytego
kalafiora podzielić na małe różyczki.Wszystkie składniki przełożyć do
wywaru,doprawić
solą i
pieprzem wg.smaku.Gotować do miękkości warzyw.Chwilkę przed końcem gotowania wlać
śmietankę,wymieszać.SmacznegoPost navigation← Syty i smaczny cały obiad z piekarnika.Delikatne,pachnące,rozpływające się w ustach pieczone
jabłka.Zdrowy jesienny deser. →