ßßß
Składniki (na 12 skrzydełek):2 łyżki miodu (u mnie z mniszka)3-4 łyżki gruboziarnistej musztardy (użyłam kremskiej prosto z Czech)2 łyżki oleju2 łyżeczki tabasco1/3 łyżeczki chili (w proszku)sólUwaga! Robimy marynatę. To będzie bardzo trudne zadanie – musztardę wymieszaj z miodem, olejem, sosem tabasco i chili.Skrzydełka, tak jak w poprzednim przepisie, umyj i osusz. Potem natrzyj je solą i przełóż do marynaty. Wytaplaj je dokładnie w zaprawie i trzymaj je w chłodzie przez kilka godzin.Następnie upiecz w piekarniku, smaż na oleju albo grilluj, aż miejscami będą ciemnobrązowe za sprawą karmelizującego się miodu.
Inspirowałam się przepisem z Biblioteczki Poradnika Domowego „Mięso na różne sposoby”Related PostsNiedzielny rosółLane kluski do rosołu (podstawowe)Kurczak z owocamiProsta potrawka z indyka