Wykonanie
Najprostsza z najprostszych, a jednocześnie bardzo smaczna. Pasuje do wielu potraw, zarówno
mięsnych, jaki i
rybnych czy bezmięsnych. Jeśli nie macie pomysłu na
sałatkę do obiadu to.... właśnie go macie! Nie trzeba żadnych licznych ani nietypowych składników - wystarczą dwa, które często mamy w domu pod ręką.
1/2 słoika kiszonych lub
konserwowych ogórków1 nieduża
cebula2-3 łyżki
oleju słonecznikowegoświeżo mielony
czarny pieprz - do smaku
Ogórki kroimy w plastry lub kostkę.
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Ogórki mieszamy w salaterce z
cebula, skrapiamy
olejem i dodajemy do smaku świeżo mielony czarny pierz - ja lubię sporo. Wg nie
sałatka nie wymaga dodatkowej
soli z uwagi na zazwyczaj dość słone
ogórki.Składniki mieszamy.
Sałatkę odstawiamy na ok. 20 minut, by smaki się połączyły.