Dość nietypowe połączenie składników. Dobrze opieczona wątróbka plus buraczki konserwowe z dodatkiem świeżych i chrupiących warzyw. Niskokaloryczna i bardzo treściwa potrawa, idealna jako lekki lunch czy późną kolację. W zasadzie można dodać do niej wszystko na co tylko mamy ochotę :)SKŁADNIKI:mix sałat 100 gogórek zielony 1/2 sztpomidor 1 dużyburaczki konserwowe 1 sztpapryka czerwona 1/2 sztcebula czerwona 1 maławątróbka drobiowa 100 goliwa z oliwek 2 łyżkizioła prowansalskie 1 szczyptaolej do smażeniasólpieprz szczyptaPRZYGOTOWANIE:Mix sałat opłukać i osuszyć. przełożyć na talerz. Pomidora obmyć i pokroić w większą kostkę. Ogórka nie obierać ze skórki, pokroić w plastry następnie w ćwiartki. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w paski. Buraki odsączyć z zalewy , pokroić w plastry.Czerwoną cebulę obrać i pokroić , ja użyłam jej bardzo mało.Wszystkie pokrojone warzywa ułożyć na salacie. Wątróbkę umyć, oczyścić z żyłek. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć wątróbkę, pod koniec posypać solą i pieprzem. Ułożyć na warzywach. Przygotować sos z oliwy z oliwek, ziół prowansalskich i odrobiny wody. Polać sałatę. Smacznego:)