Wykonanie
Kolejna propozycja z bloga, którego ostatnio często odwiedzam :) Szczerze mówiąc myślałam, że bardziej mnie zaskoczy smakiem. Jest pyszna, jest pożywna, dobrze wygląda. Ogólnie polecam - na pewno jeszcze kiedyś zrobię :)Potrzebujemy (2 porcje):- 2 garści mixu
sałat,-
ogórek,-
pomidor,- pół
papryki czerwonej,- 1 mała
cebulka,-
bagietka,- 2 ząbki
czosnku,-
oliwa z oliwek,- 2
jajka,-
zioła prowansalskie,-
sól,
pieprz.
Czosnek przeciskamy przez praskę do małego kubeczka, dodajemy
zioła prowansalskie i
oliwę z oliwek. Mieszamy.
Sałatę i warzywa myjemy.
Sałatę oprószamy
solą i układamy na talerzu. Pozostałe warzywa kroimy i rozkładamy na sałacie.Najpierw przygotowujemy grzanki.
Bagietkę kroimy i każdą kromkę polewamy przygotowaną
oliwą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do ok. 190st. przez 6min.W międzyczasie na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu przygotowujemy
jajka sadzone. Gotowe
jajko kładziemy na rozłożonych warzywach.Oprószamy
solą i
pieprzem.