Wykonanie
4 lipca – wiecie cóż to za dzień? :) Nie, nie mam na myśli Dnia Niepodległości w Stanach ;) Pani Smacznej, jak to Pani Smacznej chodzi oczywiście o „święto” kulinarne, a nawet dwa! Po pierwsze obchodzimy Światowy Dzień
Mleka (więc chlup
mleko w dziób ;) ) i… Święto Hot – Doga ;) Z
mlekiem zdecydowanie więcej mam wspólnego, ale
czemu by nie dowartościować tej
parówki w
bułce ;) W zasadzie ciężko nazwać to przepisem, ale nie mogłam się oprzeć, żeby nie wstawić zdjęcia z hot-dogiem – tak ładnie „wyszły” ;) A skoro już zdjęcie jest to i na przepis znajdzie się miejsce ;) To jak? Po domowym gorącym psie? Wysiłku dużo nie wymaga, a radość na twarzach łakomczuchów się pojawia ;) Oto moja propozycja ;)
Składniki:4
parówki2 łyżki
prażonej cebulki1
pomidor2
ogórki małosolne lub kiszonegarść lub dwie porwanej
sałaty lodowejmusztarda amerykańska
ketchupWykonanie:
Bułki ogrzewamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie gotujemy
parówki, plastry
pomidora przepoławiamy,
ogórki kiszone kroimy w plasterki. Na spód ciepłych
bułek układamy
sałatę, na nią
parówkę, którą obkładamy
ogórkiem i
pomidorem. Na koniec posypujemy
cebulką i polewamy
musztardą i
ketchupem. Prawda, że banalne? :)Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za
serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość
lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ!