Wykonanie
HomeRYBY /
OWOCE MORZAdorsz marynowany smażony
Polecam przepis na
dorsza smażonego wcześniej zamarynowanego..Produkty:1
dorsz na osobę1 łyżeczka
soku z cytryny1 ząbek
czosnkutymianek,
pieprz świeżo zmielony,
sólolejmąka do panierowania..Wykonanie:
Dorsz po oczyszczeniu i umyciu,kładziemy na kawałek foli aluminiowej..na tyle dużej by pózniej ją w to zawinąć.nacieramy
solą,
pieprzem,czoskiem przecisniętym przez wyciskacz ,
tymiankiem. Następnie skrapiamy
cytryną również w środku
ryby .na wierzch polewamy 2 łyżkami
oleju lub
oliwy ..zawijamy szczelnie w folię ..Odstawiamy do lodówki na minimum 4 h..wykładamy
rybę z lodówki na 1 h przed smażeniem..Na rozgrzany mocno
olej kładziemy
rybę obtoczoną w
mące ,obsmażamy z obu stron na złoty kolor.Przykrywamy i na wolnym ogniu dusimy około 15 minut..Podajemy z frytkami lub
białym pieczywem i sezonową surówką..
Ryba wychodzi na prawdę soczysta i bardzo smaczna..Zamiast
dorsza można wziąć
pstrąga lub
halibutaZycze wszystkim smacznegoPowiązany przepis:placek
maślano-
jogurtowy z
jabłkamisos winegret z
syropem klonowym z
sałatąWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy