Wykonanie
Dzisiejszy post jest dopełnieniem wczorajszego. Stanowi przykład tego, w jaki sposób można urozmaicić obiad lub kolację za pomocą prostych składników. Na początku miały być zwykłe naleśniki z dodatkiem
pieczarek, ale w trakcie przygotowania przyszło mi na myśl grillowanie za pomocą opiekacza do kanapek. To prawdziwy strzał w dziesiątkę! Polecam Wam tego typu urozmaicenia z różnorodnym farszem.
Potrzebujemy:- gotowe naleśniki,- farsz
pieczarkowy: ok. 300 g
pieczarek, 1
cebulę, łyżkę
serka topionego, 1 łyżeczkę
oleju ryżowego Olitalia,
sól,
pieprz do smaku,- opiekacz z do kanapek z funkcją grill.Naleśniki przygotowujemy według przepisu . Odstawiamy na chwilę.
Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki, podsmażamy na
oleju ryżowym. Dodajemy posiekaną
cebulę (w kosteczkę), przyprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy
serek topiony. Gotowe naleśniki napełniamy farszem
pieczarkowym (cienko, rozsmarowujemy po całej powierzchni), składamy tak, by nie było możliwości wypłynięcia farszu podczas opiekania. Wkładamy do rozgrzanego opiekacza, grillujemy ok. 2 minuty (długość zależna od mocy opiekacza). Smacznego :)